Voor het maken van een bevroren zeepbel heb je een paar dingen nodig:
- Koud weer, minimaal – 6 graden. Anders bevriest je zeepbel niet of te langzaam.
- Een beschutte plek uit de wind, je hebt anders kans dat je zeepbel wegwaait.
- Bellenblaas of zeepsop (met een rietje) waar je bellen van kunt blazen.
- Een bevroren ondergrond, dus sneeuw op de tafel bijvoorbeeld, dat werkt goed.
- Een fototoestel of mobiele telefoon met camera.
Belangrijk is dat je al de dingen die je nodig hebt klaar hebt staan en je ze gelijk kunt pakken. De zeepbel kan snel bevriezen, en ook snel uit elkaar spatten.
Stel handmatig scherp met je camera, als dat mogelijk is. Voor de kenners: hou de iso laag en het diafragma zo veel mogelijk open (klein getal).
Verder is het snel handelen en genieten…
Foefje: mocht je zeepbel snel knappen, voeg dan een beetje suiker toe aan je zeepmengsel…
Dit is het basisrecept voor bevroren zeepbellen. Gewoon proberen, je zult zien hoe gaaf het is.
Veel plezier.
Groetjes,
Marleen