Over mij

Professioneel fotograaf in Dordrecht voor portret- en theaterfotografie.

Hoe het zo gekomen is…

In een oude doos vond ik een traditionele foto van mij en mijn zussen die mijn ouders vroeger hebben laten maken. Van de shoot kan ik mij niet veel herinneren. Het resultaat, de foto, was vreselijk. De foto heeft nooit aan de muur gehangen, de fotograaf was niet blij met het resultaat en wij ook niet. Toen ik een jaar of 9 was en zelf ging fotograferen, als hobby, heb ik ontdekt hoe leuk fotograferen is.

Uit ervaring weet ik hoe waardevol het is als je een mooie, spontane foto als dierbare herinnering hebt waar je nog heel vaak met een blij gevoel naar kunt kijken. Niet zo’n statische foto maar een foto waar jij je schoonheid, die van binnen zit, laat zien.

Portretfotografie (particulier)

Sommige mensen vinden het eng om op de foto te gaan. Als fotograaf vind ik dat ook altijd. Daarom is het fijn om voor de shoot even samen te kletsen. Dan voelen we ons beiden wat meer op ons gemak. Zullen we dan ook afspreken dat ik niet de fotograaf ben maar gewoon Marleen? Terwijl jij vertelt over jouw passie maak ik foto’s van je, want als je dat doet ga je stralen en dat is nou precies het moment dat ik even bij je naar binnen kan kijken en de mooiste foto’s van je kan maken. Het werkt echt, je zult er versteld van staan hoe mooi, stralend en spontaan jij op de foto staat. Wil je voorbeelden zien? Kijk even op mijn portfolio pagina ‘Portretfotografie’, dan zie je wat ik bedoel.
Naar Portretfotografie

Theaterfotografie (zakelijk)

Theaterfotografie is heerlijk om te doen en dat is ook waar ik goed in ben. Het geeft me een soort kick wanneer alles samenkomt tijdens een voorstelling; concentratie, het alert zijn en ‘onzichtbaar’ zijn voor toeschouwers. Het is prachtig om met wisselend moeilijk licht en soms onmogelijke posities geweldige, treffende foto’s te maken. Als dat lukt dan ben ik zo blij en trots dat ik dat kan. Ik hou niet van standaard situaties waarbij foto’s niet kunnen mislukken maar ik zoek altijd de uitdaging van improvisatie en tegelijkertijd een geweldige foto maken. Als je een kijkje neemt op mijn portfoliopagina ‘Reportages’ kun je foto’s bekijken die ik eerder heb gemaakt.
Naar Reportages

De foto’s

Je begrijpt het vast al, de foto’s die ik maak zijn geen standaardfoto’s maar foto’s waarbij ik je laat zien wie je echt bent. Het gaat er niet om hoe je er uit ziet maar het gaat om je uitstraling, wie je bent. Dat kan ik voor je op beeld vastleggen op een ongedwongen en gezellige manier. Ik vind het belangrijk dat we beiden tevreden en blij zijn met de foto’s. Jij omdat je op de foto staat zoals je echt bent, ik omdat ik je heb kunnen fotograferen op het moment dat je me je persoonlijkheid liet zien. Dat is zo fantastisch om te doen, dan pas is voor mij een shoot geslaagd.

Heb je vragen, speciale wensen of ben je op zoek naar een bijzonder idee? Laat het me weten en neem vrijblijvend contact op. Ik help je graag!

Groetjes,

Marleen