Over mij

De professionele fotograaf die ongemerkt en ongedwongen foto’s maakt tijdens een fotoshoot of theatervoorstelling.

Hoe het zo gekomen is…

In een oude doos vond ik een traditionele foto van mij en mijn zussen die mijn ouders vroeger hebben laten maken. Van de shoot kan ik mij niet veel herinneren. Dat is  jammer want een fotoshoot kan heel leuk zijn. De foto was, toen in zwart-wit, erg geposeerd. Ik weet nog goed dat ik zenuwachtig was en dat ik er ook helemaal geen zin in had. De foto heeft nooit aan de muur gehangen, de fotograaf was niet blij met het resultaat en wij ook niet. Toen ik een jaar of 9 was en zelf ging fotograferen, als hobby, heb ik ontdekt dat een fotoshoot juist leuk is.

In de loop van de jaren heb ik 2 passies in de fotografie ontwikkeld, portretfotografie en later theaterfotografie. Beide vormen van fotografie liggen dichter bij elkaar dan je zou denken. Bij portretfotografie probeer ik iemand te fotograferen zoals hij/zij echt is, naturel en niet gemaakt. Bij theaterfotografie leg ik de passie vast die degene, die ik fotografeer, graag wil laten zien.

Portretfotografie (particulier)

Fotograferen is voor mij een avontuur, ik vind het spannend en een uitdaging om iemand mooi op de foto te zetten. Dat gaat niet vanzelf. Het is ook hartstikke spannend om foto’s te laten maken bij een fotograaf, dat weet ik uit ervaring. Voordat we beginnen kletsen we gezellig en leren we elkaar een beetje kennen. Als je op je gemak bent maak ik foto’s van je, zonder dat je echt hoeft te poseren of dat je het in de gaten hebt. Ik ben dan even niet de fotograaf maar gewoon Marleen. Voor je het weet is het klaar! Je zult zien dat het resultaat echt mooi is, ik kan je laten zien hoe bijzonder je zelf bent!

Theaterfotografie (zakelijk)

Theaterfotografie is heerlijk om te doen. Tijdens voorstellingen moet je geconcentreerd zijn, geen moment missen en de toeschouwers mogen niet merken dat je aanwezig bent. Het is de uitdaging om tijdens voorstellingen met wisselend moeilijk licht en soms onmogelijke posities geweldige, treffende foto’s te maken. Dat is nou precies waar ik goed in ben. Ik hou niet van standaard situaties waarbij foto’s niet kunnen mislukken maar ik zoek altijd de uitdaging van improvisatie maar tegelijkertijd toch een geweldig beeld maken.

Al jong ben ik begonnen met fotograferen en heb ik veel ervaring opgebouwd. Ik ben een autodidact zoals je dat noemt. Toch heb ik 3 jaar geleden de opleiding voor beroepsfotograaf gevolgd. Dat was erg leuk maar eigenlijk een bevestiging van wat ik al wist. Kort daarna heb ik de keuze gemaakt om te gaan werken als professioneel fotograaf. Daar heb ik nog geen moment spijt van gehad, sterker nog: had ik het maar eerder gedaan! Fotograferen is namelijk wat ik het allerliefste doe.

Foto’s die ik maak zijn geen standaardfoto’s maar foto’s waarbij ik je laat zien wie je echt bent. Het gaat er niet om hoe je er uit ziet maar het gaat om je uitstraling, wie je bent. Dat kan ik voor je op beeld vastleggen op een ongedwongen en gezellige manier. Ik vind het belangrijk dat we beiden tevreden en blij zijn met de foto’s. Jij omdat je op de foto staat zoals je echt bent, ik omdat ik je heb kunnen fotograferen op het moment dat je me je persoonlijkheid liet zien. Dan pas is voor mij een shoot geslaagd.

Neem eens een kijkje op mijn portfoliopagina maxpix.nl/portretfotografie of op maxpix.nl/reportages dan kun je mijn werk zien en de verschillende stijlen die ik heb ontwikkeld in de loop der jaren.

Heb je vragen, speciale wensen of ben je op zoek naar een bijzonder idee? Neem vrijblijvend contact op. Ik help je graag!

Groetjes,

Marleen