Expositie Frankeland

Wil je een bijzondere en exclusieve foto in je huiskamer? Kijk dan eens bij onderstaande foto’s. Al deze foto’s hebben op de expositie gehangen in Zorgcentrum Frankeland van 7 januari jl tot 6 maart jl.

Alle foto’s worden geleverd in een aluminium wissellijst met passe-partout en acrylglas. De vermelde maten zijn inclusief de lijst. Afdruk in een andere maat is ook mogelijk. Vragen? Neem gerust contact met mij op. Ik help je graag!

Rose

Rose (L01, 50×70 cm) € 90,00

Er blijken ontzettend veel spreuken te zijn die gaan over de roos, een kleine greep daaruit:

  • De rozen vallen af maar de doornen blijven (Luigi Pulci)
  • Rozengeur en maneschijn
  • Op rozen zitten
  • Geen rozen zonder doornen
  • Slapen als een roos
  • Rozen geef je niet met je handen maar uit je hart
  • Het leven gaat niet altijd over rozen, maar paardenbloemen zijn ook mooi
  • Bij iemand rozen op het pad strooien (het leven van iemand aangenaam maken)
  • De mooiste rozen worden het eerst geplukt

Ken jij nog meer spreuken waar de roos in voorkomt?

Echinacea Purpurea

Echinacea Purpurea (L02, 32×32 cm) € 25,00

Deze bloem, ook wel zonnehoed genaamd, komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika. Dit exemplaar stond afgelopen zomer in mijn achtertuin. Fascinerend aan deze bloem vind ik het hart, allemaal piepkleine steeltjes.

Weet jij waar deze bloem voor wordt gebruikt?

Gerbera

Gerbera (L03, 32×32 cm) € 25,00

Deze bloem is vernoemd naar de Duitse botanicus Traugott Gerber. Er bestaan ongeveer 30 verschillende soorten gerbera’s in het wild in Zuid-Amerika, Afrika, Madagaskar en tropisch Azië. En er bestaan ontelbare verschillende kleuren. Wil je meer weten over deze bloem? Kijk eens op www.mooiwatbloemendoen.nl

Lensbal 1

Lensbal 1 (L04, 50×70 cm) € 90,00

De bal die hier op de foto is te zien is een echte glazen bol. Hij is best zwaar en heel gaaf om doorheen te fotograferen. Het is niet gemakkelijk want het scherpstellen is wel een dingetje. Deze foto is gemaakt in The Metropolitan Museum in New York. Het is een fragment uit het werk ‘Wall Drawing #370’ van kunstenaar Sol LeWitt. Meer weten? Kijk op www.metmuseum.org

Lensbal 2

Lensbal 2 (L05, 50×70 cm) € 90,00

Deze Lensbal-opname is gemaakt in het Mastbos in Breda op een herfstmiddag. Bij deze foto heb ik de hand, in de nabewerking, wat vervaagd. Ik vond hem er te prominent op staan. De herfst kleuren komen mooi uit in de compositie van deze foto.

Lensbal 3

Lensbal 3 (L06, 50×70 cm) € 90,00

In de serie van de Lensbal die op de expositie hangt is dit mijn persoonlijke favoriete foto. Het blauw komt hier zo mooi uit. Wil je meer weten over fotograferen met een lensbal? Ik ben regelmatig aanwezig op de expositie, dan kan ik je er natuurlijk wat meer over vertellen en laten zien.

Ramen Harpa buiten

Ramen Harpa Buiten (L07, 50×70 cm) € 90,00

De architectuur van Congres- en muziekcentrum Harpa in Reykjavik (IJsland) is zeer bijzonder en prachtig om te zien. Het is ontworpen door Henning Larsen en Olafur Eliasson. Wil je er meer van weten? neem een kijkje op dit blog over de IJslandse architectuur.

Ramen Harpa binnen

Ramen Harpa binnen (L08, 50×70 cm) € 90,00

Als je deze foto ziet vraag je je misschien af wat dit is. Dit zijn hele bijzondere ramen van het congres- en muziekcentrum Harpa in Reijkjavik, IJsland. Het gebouw heeft 3000 ramen! Je ziet hier de ramen van binnenuit. Ik ben wel blij dat ik deze ramen niet hoef te lappen…..

Parapenter 1

Parapenter 1 (L10, 40×50 cm) € 50,00

Deze foto heb ik gemaakt bij de vuurtoren Rubjerg Knude Fyr. Deze vuurtoren staat bij Lonstrup in Jutland, Denemarken. Op 22 oktober 2019 is de vuurtoren 70 meter landinwaarts verplaatst omdat verwacht werd dat de toren rond 2023 in zee zou kunnen verdwijnen. Misschien heb je dat nog in het nieuws gezien.

De parapenters waren zo mooi te zien, en ze waren zo dichtbij. Ik kon bijna met hen praten.

Parapenter 2

Parapenter 2 (L11, 40×50 cm) € 50,00

De Parapenter kwam zo dichtbij, het was fascinerend om te zien. De blauwe tinten in deze foto komen erg  goed tot hun recht.

Deze foto heb ik gemaakt bij de vuurtoren Rubjerg Knude Fyr in Jutland, Denemarken.

Parapenters

Parapenters (L12, 40×50 cm) € 50,00

Ziehier 3 Parapenters op een rij. De schuimkoppen in de zee maken samen met het strand de compositie van de foto compleet. Het was een bijzondere ervaring.

De foto is gemaakt bij de vuurtoren Rubjerg Knude Fyr in Jutland, Denemarken.

Boswandeling

Boswandeling (L13, 40×50 cm) € 50,00

Wanneer je een boswandeling maakt heb je soms prachtige beelden ‘in het vizier’. Dit is er zoeen. Twee mensen (met een tas) die door het bos lopen, vrij gehaast. Ze moesten vast ergens naar toe. Met de zonnestralen door de bomen maakt dit het geheel tot een bijzondere foto….

Bos

Bos (L14, 40×50 cm) € 50,00

Deze foto heb ik gemaakt in Denemarken op een landgoed bij Klampenborg aan de noordkant van Kopenhagen. Op dit landgoed lopen heel veel herten los rond die je van heel dichtbij kunt bekijken.

Blauwe Bes

Blauwe Bes (L15, 32×32 cm) € 25,00

De blauwe bes vindt zijn oorsprong in het noordoosten van de Verenigde Staten. Het is familie van de bosbes. De blauwe bes is supergezond en bevat veel anti-oxidanten.

Deze foto is in close-up gemaakt in de Maxpix-studio.

Grapefruit

Grapefruit (L16, 32×32 cm) € 25,00

Wist je dat het eten van grapefruit de kans op nierstenen kan verminderen? Dit komt door aanwezigheid van citroenzuur in deze citrusvrucht. Daarnaast bestaat de grapefruit voor 88% uit water. Dus je kunt in plaats van water drinken ook een heerlijke grapefruit eten…

Spruitjes

Spruitjes (L17, 32×32 cm) € 25,00

Spruitjes zijn de okselknoppen van Spruitkool, een koolsoort. Wist je dat? Van oorsprong werden ze veel geteeld in het Middellandse Zeegebied. Als je producten in detail gaat fotograferen bekijk je ze heel goed. Het viel me op dat de blaadjes heel ingenieus over elkaar heen gevouwen zijn. Moet je de volgende keer maar eens kijken als er spruitjes op je bord liggen…

Gezond

Gezond (L18, 32×32 cm) € 25,00

Deze avocado heeft een wel heel bijzondere pit…Zowel de pit als de avocado zelf blijken erg gezond. Tijdens het fotograferen slaat de meligheid wel eens toe, waar deze foto dan weer het resultaat van is.

Tulp 1

Tulp 1 (R01, 32×32 cm) € 25,00

Deze tulp hoort bij 2 andere foto’s van roze tulpen. Bij het fotograferen heb ik geëxperimenteerd met scherpte/diepte. Persoonlijk vind ik het heel mooi als de achtergrond ‘geblurd’ is.

Tulp 2

Tulp 2 (R02, 32×32 cm) € 25,00

Dit is nummer 2 van de drieluik van de roze tulpjes. Op deze foto heb ik de scherpte genomen op de bloemblaadjes en niet zo zeer op het hart van de bloem.

Tulp 3

Tulp 3 (R03, 32×32 cm) € 25,00

Bijzonder aan deze foto is dat het ‘hart’ van de tulp scherp is. Het leuke aan de drieluik is dat je kunt zien hoe grappig het is om verschillend naar bloemen te kijken.

Halmen

Halmen (R05, 60×90 cm) € 120,00

Bijzonder is de extreem blauwe kleur van de lucht met de ‘gouden’ halmen. Het is niet wat het lijkt….de foto is niet genomen op een duin aan de zee maar het is een dak van een huis…in een noordelijke plaats in Denemarken genaamd Blokhus.

Strand

Strand (R06, 60×90 cm) € 120,00

Het strand van Blokhus (Denemarken) is geweldig. Het is er niet druk en in de zomer gaat de zon niet helemaal onder. De lucht kleurt dan prachtig rood. Deze foto is gemaakt aan het begin van de avond.

Brooklyn Bridge

Brooklyn Bridge (R07, 40×50 cm) € 50,00

De Brooklyn Bridge, een absolute must als je in New York bent. De brug verbindt Manhattan met Brooklyn en ‘hangt’ boven de East River.

Wist je dat er 14 jaar gebouwd is aan deze brug door meer dan 600 bouwvakkers? Het bouwwerk, dat ook de eerste hangbrug van de wereld is, werd voltooid in 1883.

50 Street

50 Street (R08, 40×50 cm) € 50,00

Een bekende straat in het hartje van New York. Er zijn, door heel New York trouwens, altijd veel gele taxi’s. Je kunt gemakkelijk van A naar B met de taxi, steek je hand op en voila; er stopt er eentje voor je. Soms is het wel heel druk en doe je over een korte afstand toch nog wel een poos. Maar leuk is het wel!

Natuurlijk kun je ook gemakkelijk de metro nemen. Veel goedkoper en veel sneller.

Dumbo New York

Dumbo New York (R09, 40×50 cm) € 50,00

Dumbo is een wijk in Brooklyn in New York. De Manhattan Bridge die je hier ziet verbindt Brooklyn met Manhattan over de ‘East River’.

Deze foto heb ik gemaakt op een zebrapad onder luid getoeter, maar niet zonder resultaat. Als je goed kijkt zie je the Empire State Building, aan de overkant…

Meeuw

Meeuw (R10, 32×32 cm) € 25,00

Deze meeuw vloog over de Waddenzee vlak naast de boot waar ik op zat. Hij vloog de hele tijd met me mee… tot aan Texel.

Jonge meeuw

Jonge meeuw (R11, 32×32 cm) € 25,00

Vliegend door de lucht
Zwevend boven alle anderen
Door de wolken, bij de zee
Een paar vissen zwemmen onder hem mee
Met een piepend geluid landt hij in het zachte goudgele zand
Zijn vleugels na een paar minuten weer gespreid
En weer vliegend door de lucht

Queensboro Bridge

Queensboro Bridge (R12, 50×70 cm) € 90,00

De Queensboro Bridge verbindt Manhattan en Queens, in New York, over de East River. De brug heeft 9 rijstroken in totaal; 4 rijstroken op het bovenste dek en 5 rijstroken op het onderste.

De bouw van de brug duurde van 1903 tot 1909.

Bibliotheek New York

Bibliotheek New York (R13, 50×70 cm) € 90,00

Wist je dat de bibliotheek van New York de op één na grootste bibliotheek van de VS is? Op deze foto heb je uitzicht op Bryant Park.

De bibliotheek is prachtig, mooie zalen, prachtige ramen en ontzettend veel boeken… je kunt er in verdwalen….

Vrolijke Rietjes

Vrolijke Rietjes (R14, 60×90 cm) € 120,00

Vrolijke gekleurde rietjes maken mij wel vrolijk. Het zal je niet verbazen dat oranje dan ook mijn lievelingskleur is… Als je goed kijkt kun je zien dat ze in een blauw glaasje staan.

Bestellen