Theaterfotografie

Jij staat op het podium, je geeft een fantastische voorstelling. Je familie, vrienden en bekenden zijn er ook. Zij maken tijdens de voorstelling foto’s van jou. Hartstikke leuk…Bij thuiskomst ben je moe en bekijk je de snel de foto’s die je familie of vrienden van jou gemaakt hebben.

Je ziet het al gelijk, best leuke foto’s maar er is geen foto van juist dat moment dat voor jou zo belangrijk was….oei, en net onderbelicht en onscherp door het rode licht dat plotseling aan ging….eigenlijk is er geen foto bij die geschikt is als promotiemateriaal….

Wat nu?

Hoe doe je dat nu verder? Je hebt geen bruikbaar fotomateriaal voor publicatie, je weet ook niet of je echt zo bent overgekomen op het publiek zoals je bedoeld had. Want jij hebt alleen gezien hoe het publiek reageerde……als je de minder goede foto’s gaat gebruiken als promotiemateriaal..is theaterpubliek dan wel enthousiast te krijgen voor een bezoek aan jouw theatershow?

Het werk van een professional

Met trots kan ik zeggen dat ik inmiddels ruime ervaring heb met het maken van foto’s in theater, daarom weet ik precies wat voor soort foto’s een cabaretier nodig heeft. Ik weet de momenten te ‘vangen’ die belangrijk zijn en daarbij ook de juiste positie in de zaal te kiezen.

Daar merken jij en het publiek overigens niets van. Als theaterfotograaf probeer ik zo ‘onzichtbaar’ mogelijk te zijn en te blijven. Voordat de voorstelling begint maak ik kennis met de lichttechnicus. Ik vraag of er een moment kan zijn met ‘gewoon’ wit licht, dan kan ik een perfecte foto-opname maken van jou.

Aan het eind van jouw goeie show heb je de zekerheid dat je na afloop goede professionele foto’s hebt die je zo kunt gebruiken voor publicatie. Natuurlijk heb je daarnaast een prachtige herinnering aan (bijvoorbeeld de première van) je theatervoorstelling. Je familie? Die kan ook heerlijk onbezorgd genieten van jouw theaterkunst!

Zekerheid van goede foto’s

Wil jij ook de zekerheid van goede foto’s en de mogelijkheid om de focus te kunnen leggen bij je theaterprogramma? En vergeet niet dat je ook gave herinneringen hebt voor jezelf, je familie en bekenden. Nabestellen? Natuurlijk geen probleem! Kijk alvast eens op de pagina met reportages die ik al eerder heb gemaakt. Dan kun je alvast een goede indruk krijgen van wat ik precies bedoel.

Nieuwsgierig geworden? Neem contact met me op dan kan ik je meer vertellen hoe e.e.a. in zijn werk gaat en wat je van mij als professionele fotograaf precies kunt verwachten.

Portfolio