Zakelijke portretten

Professionele zakelijke portretten

Hoe vaak zie je niet dat er op Social Media bij serieuze netwerksites zoals bijvoorbeeld LinkedIn geen serieuze profielfoto’s geplaatst worden maar simpele vakantiekiekjes? Of je ziet een foto van een dier of tekening van een bloemetje…

‘Je krijgt nooit een tweede kans om een eerste indruk te maken’

Dat is een veel gehoord gezegde en ook zo waar! Want als je een vakantiekiekje als profielfoto hebt ingesteld is het maar de vraag of je zo serieus overkomt als je zou willen. Potentiële werkgevers of klanten die op jouw profielsite terecht komen zullen wellicht jouw profiel weg klikken vanwege je onprofessionele foto..het zou toch zo jammer zijn als je daardoor bijvoorbeeld die baan of opdracht zou mislopen?

Een passende, ontspannen profielfoto

Bij het maken van profielfoto’s voor zakelijke doeleinden probeer ik altijd je ‘echte ik’ op de foto te zetten. Geen saaie foto maar een foto waar je leuk en ontspannen op staat maar ook waarop je zelfvertrouwen en zekerheid uitstraalt. Precies dat wat je nodig hebt voor een zakelijk portret en een foto waar je mee voor de dag kunt komen!

Tijdens het maken van een portret vertel ik vaak over mezelf en over fotograferen. Mensen die de studio binnenkomen zijn vaak wat gespannen, dat is logisch maar niet nodig hoor. Nadat ik wat over mezelf verteld heb wil ik ook graag wat meer over jou weten..dan ongemerkt, als jij bijvoorbeeld vertelt waar jij blij van wordt, maak ik de foto’s. Wat blijkt? Dan is het helemaal niet meer zo eng en juist heel gaaf..na afloop ga jij naar huis met echt hele gave foto’s. Perfect geschikt als profielfoto’s.

Regelmatig vernieuwen

Tja, dan zul je zeggen: ‘Ik heb een goede profielfoto hoor. Alleen heb ik daar nog blond haar, dat is een foto van 3 jaar geleden. Nu heb ik zwart haar, wat maakt het uit….’.

Het maakt heel veel uit! Iemand die bijvoorbeeld jouw LinkedIn profiel bekijkt wil op de foto zien met wie hij/zij te maken krijgt, dus wil men zien hoe je er nu uit ziet en niet hoe je er 3 jaar geleden uitzag…

Het is verstandig om je profielfoto jaarlijks opnieuw te laten maken, zo blijft je gehele profiel actueel. Je werkt toch ook regelmatig je informatie bij dus waarom niet je foto actualiseren? Je komt betrouwbaar over als je een recent gemaakte profielfoto bij je bijgewerkte profiel post. Neem alvast eens een kijkje in mijn portfolio, dan zie je direct wat ik bedoel.

Wil je meer informatie of wil je een afspraak maken? Neem dan contact met me op.

Maak een afspraak

Ik help je graag met een professionele foto(ervaring)!