What’s in a name?

Waarschijnlijk heb ik het nog nooit uitgelegd, de naam Maxpix.

Een grappig weetje.

Hoe het begon…

Lang geleden, toen ik (nog) een vast contract had bij een werkgever, kwam ik op een kamer te ‘zitten’ met een collega. We moesten wennen aan elkaar. Maar we vonden elkaar snel en om een erg lang verhaal kort te maken, we zijn nog steeds vriendinnen…. al meer dan 15 jaar.

Het was in de tijd dat Prins Willem Alexander en Maxima in het huwelijksbootje stapten. We spaarden in onze werkkamer alle foto’s en dingen over het koningspaar tot diademen aan toe. Het was mega veel. Als je de kamer inkeek door de deur leek het een heel gewoon, saai kantoor. Echter als je de deur uitging was de muur compleet bedekt met foto’s vlaggen en allerhande koninklijke zaken. Ons koninklijke wandje… Menig collega en klant brulden van het lachen bij vertrek uit ons kantoor…..

Een koninklijke benaming

Wij werden omgedoopt tot Prins Fritz (mijn collega vriendin) en Max (ikzelf), het hele kantoor heeft dapper meegespaard en ik kan je vertellen, het was een geweldige tijd. Nog steeds doet dit verhaal het goed op verjaardagen en hebben we het met vriendinnen onderling nog vaak hierover. De titel ‘Prins Fritz en Max’ is er dan ook nog steeds.

Maar dan die pixels….. die staan voor de pixels van de foto’s die ik maak. Dus Maxpix(els)! Dat is trouwens ook de naam van mijn nieuwsbrief die maandelijks uitkomt.

Het logo van Maxpix? Dat is ontworpen door een persoon die mij zeer dierbaar is.

In het logo is de letter M verwerkt. De M van Marleen, Maxpix, Max, Mam, Moment en Mooi.

Neem eens een kijkje op de website van de ontwerper: www.theperegrinefineart.com

Geen logo’s meer maar hele mooie art!

Vanaf nu weet je hoe het allemaal zit.

Groetjes, Ma(x)rleen

Meer info over mij, mijn fotodiensten, foto’s of ben je geïnteresseerd in de maandelijkse MaxPixels? Stuur een email naar: max@maxpix.nl

Ik help je graag!

 

 


One Reply to “What’s in a name?”

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: