Fotograferen met een visoog…

Gatver, wat is dat nou weer?

Nou heel gewoon, in de fotografie spreek je niet van een visooglens maar van een fisheye lens..

Wat is dat dan?

Een fisheye lens is eigenlijk een enorme groothoeklens. Deze lens geeft, als je hem op een bepaalde manier gebruikt, enorme vervorming.

De bekendste visooglens die je misschien wel kent is de deurspion….

Juist de vertekening van de lijnen die je krijgt als je kijkt (en fotografeert) door de fisheye lens geeft een gave foto. Wat dichtbij is wordt enorm vergroot en wat ver weg is wordt kleiner. Je kijkt als het ware door een bol.

Telefoon

Wist je dat je ook een fisheye lens voor je telefoon te koop is? Dat is echt gaaf, het lensje is heel klein en handzaam. Je kunt het altijd bij je dragen. Daar ben ik mee begonnen en toen de foto’s zo gaaf werden heb ik besloten tot de aanschaf van een lens voor mijn fototoestel.

Om je een indruk te geven hoe een foto’s er uit kan zien met de fisheye lens laat ik je hieronder een aantal foto’s zien.

De fisheye lens ga ik gebruiken voor o.a. evenementen, ook voor het maken van portretten is het heel gaaf. De lens heb ik nog niet zo lang in mijn bezit maar is nu al mijn lievelingsobjectief.

Wil je meer weten of een gave fisheye foto bestellen? Neem dan contact op via maxpix.nl/contact

Ik help je graag!

Groetjes, Marleen

%d bloggers liken dit: