Tips om leuk op de foto te staan

Neh. Ik sta nooit leuk op portretfoto’s……Wat een onzin!

Toch hoor ik die zin vaak. Mensen willen gewoon niet op de foto. Waarom niet? Ze voelen zich te dik, te dun, hebben een pukkel op hun neus of dragen niet de juiste kleding. Zo kan ik nog wel even doorgaan natuurlijk.

Ze denken al snel dat de uitstraling die ze hebben niet de goede is of dat de fotograaf er van alles van vindt. Mensen willen niet voor schut staan.

Tja, je moet je wel een beetje ‘bloot’ durven geven.. figuurlijk dan (anders moet je bij een andere fotograaf zijn hoor :).

Wat moet je doen als je een goede foto van jezelf wilt laten maken:

  1. Ga op zoek naar een professionele fotograaf die bij je past, die je begrijpt en waar je je op je gemak voelt. Vraag desnoods aan andere mensen die eerder foto’s hebben laten maken welke fotograaf zij hebben gekozen en waarom. Vraag om een kennismakingsgesprek als je een fotograaf op het oog hebt, dan weet je of deze bij je past.
  2. Trek kleding aan die je lekker zit, waar jij je goed in voelt. Je hebt geen idee wat dat voor impact heeft op je uitstraling. Als je kleding draagt die je lekker zit heb je een hele andere uitstraling dan dat je een knellend jasje draagt dat eigenlijk veel te krap zit….
  3. Vertrouw op de expertise van de fotograaf. Kies een fotograaf die ervaring heeft met mensen die het moeilijk vinden om op het moment suprême spontaan te doen…een goede fotograaf weet wat jij doormaakt. Hij of zij staat niet voor niks achter de camera…:)

Hoe ik hiermee omga?

Ik maak altijd uitgebreid kennis met mijn klanten. Graag hoor ik wat ze doen in het dagelijks leven en welke passie zij hebben. Waar ze voor staan of juist niet.

Ook vertel ik ze over mijzelf, waarom ik fotografeer en wat voor soort fotograaf ik ben.

Nou? Wat voor soort fotograaf ben je dan??

Ik stel me altijd voor als Marleen en nooit als ‘de fotograaf’.

Wat ik belangrijk vindt is dat mensen die ik fotografeer zich op hun gemak voelen bij mij. Zich figuurlijk bloot durven geven, zich veilig voelen. We praten onder het foto’s maken en ik vraag de klant dan vaak om te vertellen over hun passie. Dan zie ik vaak een verandering, ze gaan stralen want ze vertellen over iets dat hen heel blij maakt. Ze laten als het ware hun binnenkant zien, hun karakter. Dat is zo mooi….daar doe ik het allemaal voor.

Dus iedereen kan heel mooi op de foto staan, het maakt niet uit hoe je eruit ziet. Het gaat erom hoe jij je laat zien, je binnenkant, je uitstraling….

Ik sta nooit leuk op foto’s..nee, ik heb nog nooit een klant gehad die dat tegen mij heeft gezegd na een fotoshoot.

Wil je, na het lezen van dit blog, meer informatie? Gewoon vrijblijvend? Neem dan contact op, ik vertel je graag meer over mijn passie! Dat vind ik leuk!

Groetjes, Marleen

Vind je het leuk om maandelijks een portie MaxPixels te onvangen? Over mijn belevenissen en nieuwigheden als fotograaf? Meld je dan aan voor Maxpixels dan gaat de rest vanzelf!

Ontvang MaxPixels

%d bloggers liken dit: