Straatfotografie 1

Straatfotografie is heel erg boeiend. Je kijkt naar bijzondere situaties die zich voordoen op straat en/of naar karakteristieke personen. Als je er op let zie je dat er heel wat te fotograferen valt.

Je moet erg alert zijn op de situaties maar ook op de instellingen op je fototoestel. Het licht is elk moment anders. De situaties doen zich in een fractie van een seconde voor, je moet razend snel zijn. Zelf vind ik het een goede training om snel te fotograferen.

P1050928 P1050937

Daarnaast is het heel erg boeiend om te doen, je hebt tal van leuke, serieuze, vriendelijke of bijzondere gesprekken. Echter leg ik niet altijd contact met de persoon die ik fotografeer. Het ligt aan de situatie die zich voordoet en of ik een close-up maak. Het komt ook voor dat mensen niet op de foto willen. Dat is hun goed recht natuurlijk, dat respecteer ik. Ach, voor je het weet doet er zich weer een situatie voor die zich leent voor straatfotografie…..

%d bloggers liken dit: