Vind de juiste positie voor je foto

p1030532-600-x-799Als fotograaf wil je altijd de mooiste momenten en/of beelden vastleggen. Dat valt niet altijd mee. Een goed voorbeeld hiervan is bijgaande foto. Deze foto is gemaakt in New York vlak bij Ground Zero. Naast Ground Zero is een nieuwe toren gebouwd genaamd ‘Freedom Tower’. Deze toren is nog hoger dan de torens die er eerst stonden….Adembenemend.
Maar als fotograaf denk je dan, hoe krijg ik alles op de foto? Dat dat soms passen en meten is blijkt uit deze foto. Ik wilde graag de Freedom Tower, het metrostation dat in de vorm van een adelaar is gebouwd, en de toren er tegenover waarin de oude gebouwen weerspiegeld worden. Voordat ik deze foto gemaakt heb, heb ik er zeker zeven genomen die toch niet helemaal naar mijn zin waren. Deze foto is dat wel, alles wat ik in gedachten had staat erop.
Zo zie je maar dat het soms passen en meten is om de juiste foto te maken met de dingen die je wilt en zonder storende elementen.