Herfstsfeer

img_2149 Afgelopen dagen heb ik in huis wat herfstsfeer gebracht. De dagen worden wat korter en de temperatuur buiten wordt lager, we stevenen af op de winter. Dus wordt het weer tijd voor kaarsjes, dennenappels, pompoenen en kastanjes.

Bijgaande foto’s heb ik gemaakt met een Canon camera zonder flits met 50 mm F1.8 lens. Deze lens is goed te gebruiken voor statische taferelen zoals de spullen op de foto. Flitsen doe ik niet graag, naar mijn mening wordt het licht op de foto dan te ‘hard’. Natuurlijk is e.e.a. goed te bewerken met een fotobewerkingsprogramma. Soms is het voor het object toch mooier om te flitsen. Het blijft de ‘kunst’ op een foto in één keer goed te maken. Hieronder heb ik nog 2 foto’s toegevoegd van dezelfde herfstspullen maar dan vanuit een ander camerastandpunt waarbij de achtergrond (met opzet) onscherp is.

img_2165   img_2157