Lachende ezel

img_1222-400-x-600

Het weer en de herfst hebben ervoor gezorgd dat ik prachtige foto’s heb kunnen maken op de Veluwe. De herten lieten het helaas afweten.

De ezel op de foto kwam ik tegen bij het naar huis gaan. Doorgaans zijn dieren best moeilijk te fotograferen omdat ze veel bewegen en snel zijn afgeleid, deze ezel ging er echt voor staan. En het lijkt warempel of hij lacht! Hij was helemaal niet bang en zeer geïnteresseerd. Het is niet ondenkbaar dat de ezel dacht dat ik eten bij me had. Dat moet een teleurstelling voor hem geweest zijn….

In tegenstelling tot paarden zijn ezels geen vluchtdieren. Wanneer er gevaar dreigt verstarren ze en zetten ze geen poot meer vooruit. Het schijnt dat als je hun vertrouwen wint, ze alles voor je doen. Ezels worden altijd met domheid geassocieerd. De waarheid is anders. Het spreekwoord zegt niet voor niets: een ezel stoot zich geen tweemaal aan de zelfde steen!


One Reply to “Lachende ezel”

  1. David

    Ik heb me altijd afgevraagd hoe die balkende ezel er eigenlijk uitzag tijdens ons schoolkamp bij het dierengeluidenspel…… De gelijkenis is treffend 😉

Comments are closed.