Over Maxpix

IMG-20170111-WA0000 (600 x 450)Fotograaf bij Maxpix?

Dat ben ik, Marleen van Noortwijk. Geboren in Arnhem en opgegroeid in Schiedam. Al ruim 25 jaar woon ik in Dordrecht.

Sinds mijn tienerjaren fotografeer ik veel en heb ik veel ervaring opgedaan met fotografie. Vanaf medio 2016 ben ik mijn eigen bedrijf ‘Maxpix’ gestart en werk ik als fotograaf.

 

Specialisatie

Portretfotografie is een onderdeel van fotografie waarin ik mij momenteel verder specialiseer. Ik fotografeer graag in mijn studio maar ook op locatie. Daarnaast maak ik ook graag reportages van diverse gebeurtenissen en feestelijke gelegenheden.

Apparatuur

Ik fotografeer met de Canon EOS 5D Mark IV. Voor het maken van portretten maak ik gebruik van een 50 mm lens en van een 24-70 mm lens.

Kennis van (portret)fotografie

Om mijn kennis van fotografie steeds verder te ontwikkelen volg ik graag cursussen en masterclasses. Fotografen die mij inspireren zijn o.a. Rineke Dijkstra en Pete Souza.

In december 2017 was ik bij interviews van Maarten Corbijn en Vincent Mentzel in Kinepolis, georganiseerd door het FotografencafĂ© Dordrecht. Ook heb ik de masterclass van Hans Toonen en Hans Wientjens over portret- en modelfotografie bijgewoond. Hier heb ik veel geleerd over belichting en veel inspiratie opgedaan. Daarnaast is mijn studie ‘Beroepsfotograaf’ bij NHA bijna afgerond. Ook volg ik cursussen over portretfotografie bij Photofacts Academy.

Mooie foto’s? De mooiste foto’s, naar mijn mening, zijn foto’s die puur zijn. Trefwoorden zijn eenvoud, ‘less is more’, zonder veel gedoe. Elk mens is mooi, je moet er de tijd voor nemen om er naar te kijken!

5 reacties op „Over Maxpix

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *